Onze brouwerij

NEVEN-effecten

Brouwerij Cloet is opgericht door twee neven Cloet, afkomstig uit het West-Vlaamse Pittem. Beiden zijn ze na hun studies meer naar het oosten van het land getrokken: Geert verhuisde naar Sint-Katelijne-Waver in 1984 en Frank naar Sint-Gillis-Waas in 1990. Ze hadden alle twee een loopbaan in de voedingsindustrie: groenteconserven enerzijds en marshmallows anderzijds. Maar de goesting om samen te ondernemen en een product te creëren bleef bij alle twee. Zo zijn ze in Sint-Katelijne-Waver Brouwerij Cloet gestart. Zoals ze rond de jaren 1970 de woensdagnamiddagen op de boerderij in de Veldstraat in Pittem samen passeerden, hebben zij zo’n 50 jaar later hun ‘woensdag-brouwdag'.

Na het kopen van een starterspakket en tal van kleinschalige brouwsels en testen, hadden ze de smaak echt te pakken. De twee neven kochten een tweedehands brouwinstallatie van 200 liter, brouwketel, vergistingstanks en een vul- en sluitmachine. Het magazijn werd volledig volgens de voedingsnormen omgebouwd tot brouwzaal, opslag en een kleine bureau. 


Geert en Frank zijn nu helemaal vertrokken en trots om jullie te laten proeven van hun creaties!

NA 90 JAAR WORDT ER

OPNIEUW GEBROUWEN OP

DE DUFFELSESTEENWEG!

Brouwerij Cloet is gevestigd op 200m van de plaats waar zich vroeger de brouwerij van August Maes bevond.


Egied Maes, de vader, kocht deze brouwerij in 1894 en noemde het 'Stella' of 'De Ster'. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden de koperen ketels door de Duitse bezetter opgeëist en ontmanteld. De brouwerij werd in 1919 opnieuw opgestart, maar na het overlijden van August Maes in 1928 werd het bedrijf en de gronden verkocht. 


Het brouwershuis van 'De Ster' staat nog steeds in de Duffelsesteenweg, op de hoek met de Brouwerijstraat.